Categorieën
Bouw

Een Tri Clamp-component kopen: kiezen tussen kunststof en roestvrij staal

Het gebruik van de tri-clamp in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie is zeer wijdverbreid. En eigenlijk is het geen verrassing, een tri-clamp is ontworpen voor deze taak. Het garandeert de zuiverheid van alle vloeistoffen die er doorheen stromen. Als je een fittingen wilt kopen, kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan materialen, plastic en roestvrij staal zijn meestal de twee meest voorkomende opties. Welnu, hieronder krijg je informatie over deze materialen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Plastic Tri Clamps: het goede en het slechte

Het is belangrijk op te merken dat plastic tri-clamps het meest worden gebruikt. Kunststof biedt een scala aan verbazingwekkende voordelen. Ten eerste is het goedkoop, wat betekent dat het mogelijk is om groot in te kopen en een hoop geld te besparen. Afgezien van de prijs is plastic geen slecht materiaal, het is redelijk duurzaam en kan lang meegaan. Het monteren van plastic klemmen is ook eenvoudig en vereist niet al te veel arbeid, je hoeft er geen expert voor in te huren om ze te monteren. Maar het gebruik van een kunststof Tri clamp component heeft ook nadelen. Zo kunnen op kunststof gebaseerde componenten de druk vaak niet zo goed aan. Dus als je de leidingen gaat gebruiken om vloeistoffen onder hoge druk te verplaatsen, dan is plastic niet de juiste keus.

Stalen klemmen: het goede en het slechte

Staal is zonder twijfel het meest duurzame materiaal dat je in je tri-klemmen kunt krijgen. Het is bestand tegen elk type vloeistofdruk. Daarnaast is staal, in tegenstelling tot kunststof, ook bestand tegen zeer hoge temperaturen. Dit betekent dus dat het beter geschikt is voor zware industriële toepassingen dan plastic. Stalen klemmen zijn wel duurder dan plastic klemmen. Je hebt ook wat extra expertise nodig om ze correct te installeren. Maar als ze eenmaal op hun plaats zitten, kun je er zeker van zijn dat ze jarenlang goede service zullen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *